Over ons

Beleven, proeven en genieten

In maart 2008 openden wij de deuren van onze sfeervol ingerichte winkel tegenover de grote kerk in Barneveld. Sinds die tijd zijn wij ongetwijfeld een van de lekkerste winkels in het centrum.
Op 15 oktober 2016 zijn we verhuisd naar een groter pand in dezelfde straat (2 deuren verderop) omdat we een beetje meer ruimte nodig hadden voor de keuken en al het lekkers.
Op 5 februari 2022 openden we onze nieuwe, grotere winkel op het Raadhuisplein 42 in Barneveld. Meer ruimte voor de keuken en meer ruimte voor onze koffiehoek en daar zijn we heel blij mee.

Met onder meer handgemaakte bonbons, exclusieve smaken thee, koffie en geschenkartikelen in het assortiment sluiten wij  aan op de huidige trend op gebied van koffie en thee. Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken.

Omdat Choco & Zo maatschappelijk verantwoord wil ondernemen kunnen mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking bij ons aan de slag. Wij bieden diverse werkervaringsplekken aan zodat deze mensen binnen hun eigen mogelijkheden bij ons kunnen leren en werken.

Marc en Christa Lagerwerf

Beschermde Werkplekken bij Choco & Zo

Choco & Zo (de lekkerste en gezelligste winkeltje van Barneveld) is gevestigd aan de Raadhuisplein 42 te Barneveld. Ruim 7 jaar is deze winkel aanwezig in het winkelcentrum van Barneveld. Choco & Zo biedt tevens al ruim 7 jaar werkervaringsplaatsen aan, aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Aangezien wij in deze 7 jaar geruime ervaring op hebben gedaan in het begeleiden van cliënten, bieden we per 01-01-2015 ook beschermde werkplekken aan voor de gemeente Barneveld in het kader van de participatiewet.

Choco & Zo is een delicatessenwinkel op het gebied van chocolade, koffie, thee en geschenken. Veel chocoladeproducten komen uit eigen keuken. De zaak wordt gerund door Marc & Christa Lagerwerf. Beiden verzorgen de dagelijkse gang van zaken binnen de winkel en productieruimte. Daarnaast hebben wij een aantal oproepkrachten in dienst die in drukke tijden worden op geroepen om zo de kwaliteit in zowel producten als begeleiding te kunnen garanderen. Omdat wij vinden dat er in onze maatschappij voor iedereen een plaats is en wij de mens zien als uniek individu met ieder zijn eigen kwaliteiten en eigenaardigheden willen wij juist ook zorg dragen voor die mensen die moeilijk hun weg tot de arbeidsmarkt kunnen vinden.

Omdat wij geloven en weten dat er nog een hele grote groep is die nog op zoek is naar een plek waar naar hen gekeken wordt zoals hierboven beschreven staat en wij van mening zijn dat wij deze mensen een mooie en passende werkplek kunnen geven, willen wij ook graag de cliënten die middels de participatie wet een werkplek zoeken een plek kunnen bieden. Voor sommige cliënten betekent dit dat zij op zoek zijn naar een werkplek waar zij een soort tussenstap kunnen maken waarin zij de nodige ervaring kunnen opdoen om uiteindelijk te kunnen doorstromen naar een reguliere werkplek. Ons doel is om na een afgebakende periode te kijken of cliënten kunnen doorstromen naar een reguliere werkplek; dit is uiteraard het meeste mooie en ons doel… Is dit niet mogelijk dan zal er gekeken gaan worden of cliënten elders werkervaring kunnen gaan opdoen of medewerker kan worden bij Choco & Zo en op deze manier kan blijven werken binnen de beschermde werkomgeving die wij hen bieden.

Neem voor meer informatie en de mogelijkheden gerust contact op met ons, of loop even bij ons binnen, de koffie staat klaar