Chocolade

Huisgemaakte chocolade

De naam Choco&Zo zegt het al, bij ons bent u aan het juiste adres voor alles wat met chocolade te maken heeft! De basis voor al het lekkers dat wij maken! Wat dacht u bijvoorbeeld van onze bonbons?

Wij hebben meer dan 30 smaken bonbons die we zoveel mogelijk met natuurlijke ingrediënten maken. We proberen hier ook enige variatie in te brengen door geregeld wat nieuws te bedenken en een bonbon van het seizoen te maken. En verder, wat is er nou niet lekker met chocolade. Dus maken we ook pindarotsen, studentenhaverflikken, appeltaartrotsen, roomkrakelingen en heel veel verschillende platen met breekchocolade.

Heeft u zelf een bepaalde wens? Geef dit gerust door.
Er is veel mogelijk bij ons!

Wilt u zien welke smaken bonbons wij hebben?

“In chocolade zitten weinig vitamine,
daarom moet je er veel van eten!”

Chocolade op maat

U weet natuurlijk wel dat wij de heerlijkste bonbons en chocolaatjes zelf in ons eigen atelier maken. Maar weet u ook dat wij graag chocolade voor u personaliseren? Zo hebben wij krijtbordjes van chocolade waar we uw eigen tekst op kunnen schrijven, kunt u bij ons cijfers van chocolade bestellen, kunnen wij allerlei afbeeldingen en foto’s op chocolade printen en kunnen wij van alles met uw bedrijfslogo erop maken! Van bonbon tot chocoladeletter, van paasei tot eindejaarsgeschenk! Kom gerust eens langs om vrijblijvend te kijken wat er voor u mogelijk is! Alles wat wij maken is handwerk en dat kost tijd, geef daarom uw bestelling op tijd door, ten minste drie dagen voordat u het nodig heeft.

Hoe wordt chocolade gemaakt?

Wist u dat chocolade wordt gemaakt van de cacaovrucht? Deze vruchten groeien aan bomen in landen rondom de evenaar. In de vruchten zitten grote pitten, de cacaobonen. Deze worden geroosterd en de nibs die hierin zitten worden geperst en verwerkt tot cacaoboter en cacaomassa. En daarvan wordt dus, samen met suiker, de chocolade gemaakt zoals wij die kennen. En die chocolade kunnen wij verwerken tot de heerlijkste producten!

Callebaut Horizon

Chocolade… Je wordt er gelukkig van! En dat is geen eens een fabeltje of goedpraten maar dat is wetenschappelijk bewezen. Chocolade bevat fenylethylalanine waardoor je hersenen het gelukshormoon endorfine aanmaken! Dus altijd een goede reden om chocolade te eten! En laten wij nou ook nog eens met chocolade van het  Cocoa Horizons programma van Callebaut werken! Dat is een duurzame chocolade dus eet zo lekker weg. Kijk maar eens op www.cocoahorizons.org.