Thee

Wij hebben een ruime sortering aan losse thee

Wist u dat een thee alleen thee mag heten als het gemaakt wordt van de camellia sinensis? Van deze plant worden verschillende soorten thee gemaakt. Zo is er witte thee, oolong thee, groene thee, zwarte thee en pu erh thee. Welk soort thee het is heeft te maken met hoe het theeblaadje wordt verwerkt. Zo is zwarte thee gemaakt van geoxideerde bladeren en groene ne witte thee juist helemaal niet geoxideerd. Pu erh thee is gefermenteerd. Thee heeft vele gezonde eigenschappen.

Niet alles wat we thee noemen is thee

Hoewel we veel andere soorten ook thee noemen is dit dus niet het geval. Zo is rooibos dus geen thee maar een infusie. Ook wat wij in de volksmond kruidenthee noemen is geen thee omdat er niks van de camellia sinensis in zit. Het is een kruideninfusie.
Elke theesoort heeft ook zijn eigen temperatuur waarbij hij gezet moet worden. Wist u bijvoorbeeld dat groene thee niet met gekookt water mag worden gezet? De thee verbrand dan en dat geeft een erg bittere smaak. Al onze theeën zijn voorzien van een etiket met allergenen informatie en informatie omtrent hoeveelheid en temperatuur.

Wist u dat alle losse theeën een klein blikje voorop hebben zitten waar u aan kunt ruiken?
Wij helpen u ook graag met het uitzoeken van de voor u beste of lekkerste thee!

Het zetten van thee

Thee is eigenlijk niet meer dan water met een smaakje, het thee extract dus. Om dit thee extract zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen moet het water zo neutraal mogelijk van smaak zijn. Als u in een gebied woont met hard water moet u het water dan ook 3 tot 5 minuten doorkoken. Mineraalwater is een prima alternatief.

Omdat thee in water van minimaal 85 °C moet trekken is het van belang dat u de theepot of thermoskan goed voorverwarmt met heet water. Thee moet ongeveer 5 minuten trekken, thee met grove bladeren zoals Darjeeling en Ceylon zelfs 7 minuten.

Voor u de thee inschenkt is het raadzaam de thee even door te roeren zodat het thee extract gelijkmatig verdeeld wordt.