Topper van de dag

De RMU-Topper van de woensdag: Leo Trouw! Hij houdt van vissen, slagroomtruffels en is een zeer gewaarde kracht bij 75210813 2566302506758789 8977082802327519232 oChoco & Zo Barneveld. Duimpjes omhoog voor Leo!

Samen met zijn werkgever Marc en de overige collega’s vormt Leo Trouw een team. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en vormen een goed team. Leo is heel resoluut als Marc zijn waardering over hem uitspreekt: “Ik weet ook dat hij het meent, ik merk dat”. Marc vult aan: Leo heeft genoeg aan een half woord als we in de keuken staan, we zijn goed op elkaar ingespeeld.

Leo (38) werkt inmiddels alweer zo’n 4 jaar bij Choco & Zo in Barneveld. Even is het, met enige humor tussen Leo en zijn werkgeefster Christa, de vraag wat Choco & Zo nu precies is. Kortweg een ‘chocolaterie’ zegt Leo, maar hij haast zich te zeggen dat het veel meer is. Netjes gezegd is het een ‘Foodspecialiteitenwinkel’. Met kennis van zaken geeft Leo aan dat je wel aan verbreding van je productassortiment moet doen. Dat trekt klanten. Dus niet alleen lekkere bonbons aan de toonbank, er is meer te bieden beseft Leo.

Maar, voor Leo is het wel vooral chocola wat de (werk)klok slaat. Als hij ’s ochtends na een busrit aankomt, is het eerste wat zijn aandacht vraagt het draaien van de bonbons. Voor leken: met de vulling die de dag ervoor is gemaakt worden dan de bonbons gemaakt. In maar liefst 35 smaken. Dat vraagt volledige inzet en toewijding. Die toewijding is ook nodig als machines en keukenapparatuur steeds weer schoongemaakt worden en als in de middag de vulling van de bonbons voor morgen wordt gemaakt. Want dat is zijn werkritme.
En het leukste van dat alles? Leo grijnst: “Het maken van slagroomtruffels. Het is dan een sport om te kijken hoe we er na afloop uitzien: de combinatie van slagroom kloppen en cacaopoeder zorgen dat we er toch wat anders uitzien na afloop”. Serieus: “Maar we letten natuurlijk wel op, het moet allemaal ook weer schoongemaakt worden”.

Wat zijn werk betreft heeft Leo eigenlijk niets te wensen. Dat zit wel goed. Maar een wens heeft hij wel. Leo: “Mijn ultieme droom is om een karper van 25 kg te vangen. Vissen is mijn hobby, maar dat is wat ik nog eens hoop mee te maken”. Zijn recordvangst staat nu op 20 kg, ook niet mis. Daarvoor heb je een flinke hoeveelheid bonbons. En dat is waar Leo zich nog even op richt nadat hij zijn verhaal gedaan heeft. Er moet nog een poosje gewerkt worden. Je bent werker van de dag, of niet! Werken, voor de klanten die ook morgen weer in de winkel staan.”